جمع آوری اطلاعات صفحه ۴۲

درباره عوامل موثر بر پوکی استخوان و منابع غذایی دارای کلسیم و فسفر اطلاعاتی را جمع آوری ، و نتایج را به صورت پرده نگار در کلاس ارائه کنید.
پاسخ:  پوکی استخوان یک اختلال اسکلتی است که بیشتر در سنین بالا دیده می شود و در طی آن استحکام استخوان کاهش می یابد و مستعد شکستگی می شود. تشخیص آن معمولاً پس از شکستگی حاد بالینی یا آزمایش تراکم استخوان انجام می شود.
عوامل موثر بر پوسیدگی استخوان و منابع غذایی دارای کلسیم و فسفر: پوکی استخوان به علت کاهش میزان کلسیم در استخوان ایجاد می شود که اغلب در خانم ها بعد از دوران یائسگی و در آقایان بعد از سن ۷۰ سالگی دیده می شود. علائم شامل کمردرد، کاهش قد و افزایش خطر شکستگی استخوان است. وراثت، رژیم غذایی و ورزش عوامل مهمی هستند که ارتباط مستقیمی با این بیماری دارند.

پس از 30 سالگی، کلسیم مانند سال های گذشته به توده استخوان اضافه نمی شود و قبل از آن در استخوان سازی به خوبی عمل نمی کند و بنابراین در این دوران مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم برای حفظ توده استخوانی و جلوگیری از تشکیل استخوان ضروری است.
خانم ها بعد از سنین یائسگی برای پیشگیری از کاهش توده های استخوانی شان بایستی از غذاهای حاوی استروژن بالا مثل لوبیای سویا (یا آجیل سویا) مصرف کنند. ورزش های ساده مثل پیاده روی، بدنسازی و یوگا در حفظ توده های استخوانی بسیار مفید است.
مواد مغذی برای پوکی استخوان:
کلسیم:
 قابل جذب ترین شکل آن به صورت ترکیبات سیترات، لاکتات و آسپارتات است.
منیزیم: کمبود این ماده معدنی اغلب در بیماران مبتلا به پوکی استخوان دیده می شود و مصرف آن باعث افزایش تراکم استخوان می شود.
ویتامین D: باید با کلسیم مصرف شود تا اثربخشی آن به حداکثر برسد.
مس: از کاهش توده استخوانی جلوگیری می کند و در تنظیم روی هم موثر است.

enemad-logo
X